-
RSS

Senaste inläggen

Vårsäsongen börjar snart komma igång
Tack för ett fantastiskt 2016
Kanonfiske
Höstfisket drar igång!
Boka en fisketur i Juni

Kategorier

Båten
Betestips
Erbjudanden
drivs av

Min Blogg

Gösfisket är bra nu!

Ibland får man en "flashback" och drömmer sig tillbaka till då när det började det här med fiske intresset. Satt igår och metade gös och efter en timmes stirrande på ett guppande flöte så for tankarna iväg till den där lilla dammen nere i Skåne där jag tillbringade somrarna under min tidiga uppväxt. Kunde sitta i timmar och meta abborre på en gammal tunna som fungerade som brygga. Fick en och annan borre men man drömde om att kunna fånga den där gammelgäddan som enligt ryktet skulle simma omkring i den ynkligt lilla dammen. En dag hade jag lyckats få tag i en spinnare och ett spinnspö, nu skulle gäddan upp och då händer det, en riktig madam hugger och det blir full kalabalik. Efter mycket om och men så landas gäddan och vi grabbar som var med hamnade till och med i lokal pressen. Gäddan vägde 7 kg och jag var stolt som en tupp. Där grundlades ett fiskeintresse som bara har blivit större med åren. Tillbaka till gösmetet och nu ser jag inte flötet längre, upp och tar tag i spöt, ser hur linan rinner av spolen, är det dags för mothugg? Drar till och känner den där härliga tyngden från en stor fisk. Den är krokad och nu är det bara att drilla in den försiktigt. Känslan och adrenalinpåslaget är precis lika häftigt idag som då. Att dagen sen slutade med en dramatisk upptagning av båten med en skadad trailer och en trasig mobil glöms snabbt bort när man tänker på dom fina gösarna. Ja, jag är en nörd, fiskenörd men glad och lycklig. Att kunna få dela med sig av det här till andra som fiskeguide känns som ett privilegium och jag har svårt att tänka mig ett bättre jobb.
Site Builder drivs av  Vistaprint