top of page

Jag heter Lars Lindahl och är född 1959. Har ägnat större delen av mitt professionella liv åt IT där jag verkat inom olika företag och organisationer på många olika nivåer. Den röda tråden genom hela min karriär är att jag alltid har arbetat med service och support och det är just service som jag brinner för mest.


Mitt största fritidsintresse har genom alla tider varit fiske. Började redan vid 6 års åldern och tog min första 7 kilos gädda när jag var 8 år. Jag är uppväxt i närheten av södra skärgården och har fiskat här sedan tidiga tonåren. Jag har idag hunnit med att fiska på många olika ställen runt om i världen, t.ex. bonefish på Cuba, piraya i Amazonas, barracuda i Florida bara för att nämna några. Trots alla fantastiska ställen jag sett och fiskat på så kan jag inte komma ifrån att abborrfisket, gäddfisket och gösfisket här hemma i skärgården är fantastiskt bra och vilken fantastisk natur vi har. Under ett fiskepass är det inte alls ovanligt att man får se havsörnen majestätiskt segla över fjärden. Förutom skärgårdsfisket så ägnar jag mig gärna åt harr, röding och örings fiske norröver och då helst med flugspöt i handen. Årligen återkommande traditioner för mig är att åka med ett gäng glada fiskare till Norge för havsfiske, till Gotland för vårfiske efter havsöring samt höstfiske efter gädda på Åland. Som du förstår så är fiske en stor del av mitt liv och större ska det bli.


Jag bestämde mig under våren 2013 för att förena mina erfarenheter från att arbeta med service och mitt stora intresse för fiske. Därför startade jag Lindahls Fiske & Natur för att kunna dela med mig av mina erfarenheter kring service, fiske och natur.

Jag guidar i huvudsak inomskärs i Stockholms södra skärgård, Trosa skärgård och Mälaren. Min specialitet är flugfiske efter gädda och för dig som provat flugfiske tidigare kan jag rekommendera att testa detta även på gädda. Att lura en större gäddmadam på fluga är någonting alldeles speciellt och adrenalin påslaget är obeskrivligt.


Sedan 2016 sitter jag i styrelsen för Sveriges Organiserade Fiskeguider, SOF.


Jag har numer Fartygsbefäl klass 8 utbildning samt VHF, Radar och Sjukvårdsutbildning förutom alla mina IT utbildningar och civilingenjörsutbildning på KTH.

bottom of page